Karnıbaharı benim gibi yemek şeklinde sevmeyenler ve ocakta pişerken ki kokusundan rahatsız olanlar için hem pratik bir önerim olucak hem de fırında pişirme şekliyle daha sağlıklı sebze tüketmiş olacaksınız.
Karnıbaharı haşlarken kokusunun yayılmaması için, haşlayacağınız tencereye bir iki damla sirke damlatmanız hem daha diri kalmasını sağlayacak hem de kokunun çıkmasını engelleyecektir. (elma sirkesi, üzüm sirkesi vs. farketmez)
Beşamel soslu karnıbahar |
Malzemeler;
Beşamel sos tarifi için;
-2 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-Bir çimdik tuz
Önce tereyağ bir tencerede eritilir, sonra un konup kavrulur. Hafif pembeleşince üzerine yavaşça süt ilave edilip karıştırılır ve bir iki fokurdayana kadar karıştırılarak pişirilir. En son tuzu atılır..
Karnıbaharı bir tencerede diri kalacak şekilde haşladıktan sonra(çatal batırarak anlayabilirsiniz, ne çok yumuşak olacak, ne de çatal geçmeyecek kadar sert olacak), kare bir cam fırın kabına yayıp üzerine beşamel sosunu döktüm ve 200 derecelik fırında üzeri pembeşelinceye kadar pişirdim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder