25 Ağustos 2012 Cumartesi

Çilekli Püre Yatağında Maraş Kesme Dondurma

Yemesi çok hafif ve yapımı çok basit olan bir tatlıdır. Özellikle çilek zamanı geldiğinde yaparım..

Malzemeler;

- 1 kg. çilek
- Yarım su bardağı toz şeker
- Maraş kesme dondurma
- Süsleme için taze nane

Çilekler yeşil saplarından ayrılıp yıkanır ve rondoya konarak püre haline getirilir. Daha sonra tencereye alınıp, üzerine toz şeker dökülür ve orta ateşte karıştırarak bir iki pofuduk kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Porsiyon tabaklara 2 kaşık konarak ortasında maraş kesme dondurmadan kesilip konur. Üzerine tek yaprak taze nane konarak servis yapılır. 

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder