Malzemeler;
- 1 baş sarımsak (yaklaşık 10 diş sarımsak)
- 6 adet kemikli t-bone
- 1 kg. ufak patlıcan
- 3-4 adet yeşil köy biberi
- 2 adet domates
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle patlıcanlarımızı soyup küp küp doğrayıp derin içi tuzlu su dolu bir kapta 15-20 dk acılığı gidene kadar bekletiyoruz. O sırada bizde, demir döküm tencerenin içerisine (demir döküm yoksa normal yayvan bir çelik tencerede olur), sarımsaklar altta kalacak şekilde, t-bone ları ve sarımsakları diziyoruz, üzerine zeytinyağını döküp (bir tutamda karabiber gezdirip) ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dk bir yüzünü, 5 dk diğer yüzünü olmak üzere pişiriyoruz. Sonra salçayı ilave edip, tencerenin her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.
Acılığını suya bırakan patlıcanlarımızı süzüp etlerin üzerine koyuyoruz, sonra domatesleri soyup küp küp doğrayıp patlıcanların üzerine koyuyoruz. En üstede biberlerimizi koyup, tencerenin ağzını kapatıp 40 dk kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder