25 Ağustos 2012 Cumartesi

Patlıcanlı Güveç

Güveçin her türlüsü çok lezzetlidir. Hele de toprak kapta ve fırında ağır ateşte pişerse çok daha lezzetli olur ama evlerimizde normal ocak ve elektrikli fırınlarımız olduğu için mümkün olduğunda malzemeleri ile ve demir döküm tencere de pişirmekle yetinebiliyorum. Bu hali ile bile gerçekten çok lezzetli oldu. Sanıldığı kadar zor bir yemek değildir. Yeterki malzemelerini tam koyabilelim..

Malzemeler;

- 1 baş sarımsak (yaklaşık 10 diş sarımsak)
- 6 adet kemikli t-bone
- 1 kg. ufak patlıcan
-  3-4 adet yeşil köy biberi
- 2 adet domates
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle patlıcanlarımızı soyup küp küp doğrayıp derin içi tuzlu su dolu bir kapta 15-20 dk acılığı gidene kadar bekletiyoruz. O sırada bizde, demir döküm tencerenin içerisine (demir döküm yoksa normal yayvan bir çelik tencerede olur), sarımsaklar altta kalacak şekilde, t-bone ları ve sarımsakları diziyoruz, üzerine zeytinyağını döküp (bir tutamda karabiber gezdirip) ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dk bir yüzünü, 5 dk diğer yüzünü olmak üzere pişiriyoruz. Sonra salçayı ilave edip, tencerenin her tarafına eşit şekilde yayıyoruz. 

Acılığını suya bırakan patlıcanlarımızı süzüp etlerin üzerine koyuyoruz, sonra domatesleri soyup küp küp doğrayıp patlıcanların üzerine koyuyoruz. En üstede biberlerimizi koyup, tencerenin ağzını kapatıp 40 dk kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder