Somon balığı omega 3 açısından çok zengindir ve bol vitamin kaynağıdır. Kendinden yağlı bir balık olduğu için genellikle fırında veya ızgarada yapılması tercih edilir. Bu tarifte somonu, akşam yemeği için, fırında pişirdim.
Malzemeler;
- Kişi sayısı kadar dilimlenmiş somon balığı
- Tuz
- Karabiber
- Damak tadınıza göre sevdiğiniz mevsim sebzeleri
Fırın kabının içerisine koyduğumuz somonların her iki tarafına da karabiber ve tuz serpiyoruz. (Genelde balıkların üzerine dilim limon konur ama somon balığına koymanızı tavsiye etmem, vitaminini yok ettiğini duymuştum). Mevsim sebzelerini yıkayıp balıkların etrafına yerleştirdikten sonra, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder