24 Ağustos 2012 Cuma

Sebzeli/Tavuklu Noodle

Noodle genel olarak neyli yapılmış olursa olsun çok sevdiğim bir yemektir. Ne de olsa makarna familyasından gelmektedir kendisi. Esasında evde yapması da bir o kadar yemesi kadar zevklidir. 
Noodle, yumurtalı erişte tarzında bir çin makarnası olduğu için, fotoğrafta görüldüğü gibi tek tip bir paket içerisinde satılmaktadır. Çoğu markette satılır. 



Malzemeler;
- 1 paket noodle
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet tatlı yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber (küçükse 2 adet)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı soya sosu


Noodle üzerinde yazan dakika kadar derin bir tencerede haşlanır. Haşlama işlemi bitince süzülür ve bir kenarda bekletilir. Diğer sebzeler, jülyen doğranır ve vog tava içerisinde 2 ya da 3 yemek kaşığı zeytinyağı içerisinde kavrulur. Soğanların pembeleşmesi, havuçların cansızlaşmasından, sebzelerin piştiği anlaşılır ve soya sosu içerisine ilave edilir. Sonra kenarda beklettiğimiz noodle içerisine ilave edilip karıştırılarak tabaklara servis yapılır.
Tavuklu noodle yapmak için ise, sebzeleri kavurmadan önce vog tavada jülyen tavukları pişirip ondan sonra sebzeleri ilave edip pişirmek gerekir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder