Benim gibi salçalı markanın her türlüsünü sevenler için hem besleyici hem de değişik bir tat olan napoliten soslu makarnayı yaptım, çok keyif alarak yedik.. İtalyanlar bu makarna sosunu sızma zeytinyağı kullanarak yapıyorlar ama bizim için sızma ağır gelebileceğini düşündüğüm için tereyağ ile ya da riviera yağ ile yapabilirsiniz.
Makarnası için;
- Yarım paket makarna
- 1.5 lt su
- 1 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 adet domates (küçükse 2 adet)
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- yarım demet taze fesleğen (taze yoksa kurutulmuşta olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz
Suyu, yeterli bir tencereye alıp kaynamaya bırakın, içerisine tuzu ve yağı atın. Kaynayınca makarnayı ilave edip 7-8 dk kaynatın. Aldante kıvamına gelince(hafif diri kıvamdır, aldante sevmeyenler 10-12 dk haşlayabilir), ocaktan alıp süzün ve kenarda bekletin.
Sosunu hazırlamak için teflon tavanın içerisine önce soğanları sonra biberleri,sarımsakları(ezip) ve domatesleri(kabuklarını soyarak) küp küp doğrayıp pişirin. Sonrasında salçayı koyup son olarak fesleğenleri minik minik doğrayıp ilave edin. 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Kenarda beklettiğiniz makarnayı, haşladığınız tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar yağ koyup, üzerine makarnayı ilave edip, yağlayıp karıştırın. Fotoğrafta ki gibi, geniş bir servis tabağına makarnayı yaydıktan sonra, hazırladığınız sostan üzerine 2 yemek kaşığı kadar damak zevkinize göre dökebilirsiniz..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder