![]() |
Temsili fotoğraf |
Malzemeler;
- 1 veya 2 adet kalçalı but
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı şehriye
- 1 adet limon
- İsteğe göre 1 adet domates
Ben bu çorbayı yaparken tavuğu haşlamak için düdüklü tencere kullanıyorum ama normal çelik tencerede de olur. Sadece haşlanması biraz daha uzun zaman alır. Kalçalı butu, 1.5-2 lt suya koyup haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra bir çatal ya da maşayla geniş bir tabağa alıp, etlerini kemiğinden ayırıp tırtıklıyoruz. Ayırdığımız minik parça etleri tekrardan tencereye koyup, şehriyemizi de içine atarak kısık ateşte ocağı açıyoruz. İçerisine domatesimizide soyup küp küp doğradıktan sonra, kısık ateşte bi 5 dk daha kaynatıyoruz. 1 tane limonun suyunu sıkıp çorbaya ilave edebiliriz.
İsteğe bağlı olarak, çorba kaynarken, küçük bir sos tavasında, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı naneyi çok hafif kavurduktan sonra çorbanın içine dökebiliriz. Bu tamamen isteğe bağlıdır, yaparsak çorbamız soslu olmuş olur..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder