24 Ağustos 2012 Cuma
Soğanlı Yumurta
Kendisi çocukluğumun yemeğidir. Biliyorum bu yemeği ilk defa duyan için, kulağa belki hoş gelmeyebilir ama Osmanlı Saray mutfağından geldiğini duymuştum, ne kadar doğrudur bilemiyorum. İçerisine farklı tatlar katıp pişirenlerde var ama ben fotoğrafta ki gibi sadece soğan ve yumurta kullanarak pişiriyorum bu yemeği. Herhalde, blogumda ki en basit tariftir. Soğanın kavrulurken ki karamelize tatı yumurta ile birleşince gerçekten güzel ve farklı bir tat ortaya çıkıyor.
Malzemeler; (Tek kişi için)
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
Soğanları teflon tavada, birazcık yağda pembeleşip karamelize rengini alana kadar kavuruyoruz. Hafif pembe,kahverengi rengini alması soğanın karamelize olduğunu gösterir. Sonrasında yumurtaları kırıp, damak tadımıza göre pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder