Temsili fotoğraf |
Malzemeler;
- 1 kg. taze patates
- 150 gr. kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
Öncelikle kuru soğanları soyup küp küp doğrayıp ve sarımsakları ezip ya da istersek minik minik doğrayıp, tencereye atıp soğranlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra kıymayı ilave edip 5 dk. daha pişiriyoruz ve salçayı ilave ediyoruz.
Diğer tarafta patatesleri soyup yuvarlak yuvarlak doğruyoruz ve sudan geçirip tencereye ilave ediyoruz. Üzerine göz kararı 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, kısık ateşte pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için, çatalı patatese batırın, yumuşamışsa, yemeğiniz pişmiş demektir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder