- 1 kg. dolmalık kabak
İç Harcı için;
- 150. gr orta yağlı kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım demet maydonoz
- Yarım demet maydonoz
- 1 adet kuru soğan (küçükse 2 adet)
- 2-3 dal taze nane, yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet domates
- Bir tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1.5 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım limon suyu
Önce dolmalar içleri dolma oyacağı ile çıkartılıp temizlenir ve güzelce yıkanır. Başları kesilerek kenara konur(pişirilirken kapak olarak kullanılacak) Bütün dolmaların yan yana durabileceği şekilde yayvan bir tencere alınır. İç harcı için yazmış olduğum tüm malzemeler bir kapta güzelce karıştırılıp yoğurulur. Sonra her bir dolmanın içerisi, ağzına 2 cm kalana kadar doldurulur ve kapakları kapatılarak tencereye dizilir. (Eğer kapaklar kesilirken zarar görmüşse, dolmaların ağızlarını domates parçasıyla da kapatabilirsiniz)
Tencereye alınan dolmalar, yarısına kadar su gelecek şekilde doldurulup kısık ateşte pişmeye bırakılır. 20 dk sonra, küçük bir teflon tavada sosu hazırlanır. Zeytinyağına sarımsak konup ölene kadar kavrulur, sonrasında diger malzemeler konarak kısık ateşte 1 dk kadar karıştırılıp dolmaların üzerine gezdirilerek dökülür. 10 dk daha pişirilir ve sonrasında servise hazırdır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder