25 Ağustos 2012 Cumartesi

Domatesli Soğanlı Bulgur Pilavı

İçerisinde bulgur olduğundan dolayı çok sık yaptığım bir yemektir. Hatta son yıllarda pirinç pilavından daha faydalı olduğu için bir çok yemeğin yanında bulgur pilavı yapar oldum. Ama bence yanında bir kase yoğurtla da tek başına çok lezzetlidir.


Temsili fotoğraf
Malzemeler;

- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet tatlı yeşil biber
- Karabiber
- Tuz

Soğanları küp küp doğrayıp tecerede pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyup ve biberleri doğrayıp ilave ediyoruz. Menemen harcı yapıyormuş gibi orta ateşte pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra sonra bulguru ilave edip karıştırıyoruz ve üzerine 2-3 cm geçecek kadar su ilave edip, kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar(yaklaşık 10 dk) pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder