![]() |
Temsili fotoğraf |
Malzemeler;
- 4 adet kemikli tavuk pirzola (kemiksiz de olur)
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Damak zevkine göre 1 tatlı kaşığı kekik
Pirzola kendinden yağlı bir et olduğu için, onu soslarken yağ kullanmıyorum. Ama yüzünde ki yağı çıkarıp öyle pişirmek isterseniz, sosuna 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Pirzolalar bir kabın içerisinde, ezilmiş sarımsak, salça ve kekik ile avcarlanır (marine edilir).
Fırın kabına muntazam şekilde alınır.
İstenirse tavukların yanına, patates ilave edilebilir. Önce boş fırın kabına patatesler ince uzun doğranır, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve kekik ile marine edilir. Pirzolalar da hazırladığınız patates yatağının üzerine konur ve 200 derece de 40 dk patatesler pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder