25 Ağustos 2012 Cumartesi

Tavuk Salatası

Kayınvalidemin tariflerinden biri olan tavuk salatasını ilk misafirlerim geleceği zaman meze niyetine yapmıştım. Nitekim porsiyon miktarı çok olsa da, o kadar çok beğenilmişti ki bitmişti. 


Temsili fotoğraf
Malzemeler;
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 patates
- 1 havuç
- 250 - 300 gr. mantar
- 1 su bardağı süt
- Yarım kavanoz kornişon turşu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay veya 1 su bardağı süzme yoğurt (damak zevkine göre)
- 1 su bardağı mayonez
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 3 - 4 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çorba kaşığı köri
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 paket patates cipsi (tercihen ruffles)

1 tavuk göğsü, 1 patates ve 1 havuç suda haşlanıp, süzülür (suyuna daha sonra çorba veya pilav yapılabilir) Tavuk eti didiklenir. Havuç ve patates zar büyüklüğünde doğranır. 
Mantarların suyuna 1 su bardağı sütü koyarak 10 dk haşlanır, ufak ufak doğranır. Kornişon turşu zar büyüklüğünde doğranır. 1 su bardağı ceviz rondoda çekilir. Geriye kalan süzme yoğurt, mayonez, haşlanmış mısır, köri ve pul biber malzemeleri büyük bir kasede harmanlanır. İstenirse taze nane veya dereotu da konabilir. En üstüne de kendi torbasında ezilmiş, ufalanmış cips dökülür ve karıştırılır. 
Not; o gün yenecek kadar olan kısmına sarımsak konmalıdır, ertesi güne saklayacağınız tavuk salatasına yiyeceğiniz zaman sarımsak ilave edebilirsiniz. Aksi taktirde dayanıklılık süresi kısalacaktır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder