Hamburgeri hepimizin sevdiği bir gerçektir, bu yüzden bunu nasıl daha sağlıklı şekilde yiyebiliriz derken hamburgeri evde yapmanın daha mantıklı olduğu düşündüm. Buyrun efendim..
Malzemeler;
İç Harcı için;
- 500 gr. dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım bayat ekmek içi
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe göre kimyon ya da toz zerdeçal
- 1 adet yumurta
- Yaprak marul veya kıvırcık
- Kornişon turşu veya Alman turşusu
- Yuvarlak dilimlenmiş domates
- İsteğe göre ketçap, mayonez, hardal ve barbekü sos
Hamburgerin ekmeğini evde yapmak yerine dışarıdan aldım ben. İsteğe göre onu da evde yapmak isterseniz, internette çeşitli ekmek tarifleri mevcut. Benim zamanım kısıtlı olduğu için hazır kullanmayı tercih ettim. İç kıyma malzemelerinin hepsini bir kapta iyice ezerek yoğurdum ve buzdolabında 10 dk dinlenmeye bıraktım. Sonra, fotoğraftaki gibi yuvarlak şekil vererek az yağlı yanmaz tavada kızarana kadar pişirdim.
Hamburger ekmeğinin alt yüzüne sırası ile, mayonez, marul yaprağı, turşu, domates ve köfteyi koydum. İstediğim sosları sürüp hamburgerimi ekmeğiyle kapattım..
Afiyet olsun..
Daha önce neden burger satan dükkanlara gidip onlarca para verdiğimizi düşünüyorum halen. Evde yapilan bu tarif çok çok daha güzel ve sağlıklı..
YanıtlaSil