26 Ağustos 2012 Pazar

Fırında beşamel soslu makarna

Makarnayı sevmeyen var mıdır? Nasıl yapılırsa yapılsın, sosu ne olursa olsun her türlü makarnayı yiyebilirim.. Ne de olsa hamur işi :) Daha önce napoliten soslu makarna tarifini yazmıştım, yine aklıma geldikçe makarna sosu tariflerinden yazacağım. Bazıları öyle günlük yemekler haline geldi ki, kahvaltı gibi farketmiyorum bile.. Şimdi de ailecek bayıldığımız fırında makarna tarifini vericem, içerisine tercihe göre sucukta konulabilir, çokta lezzetli olur. Ben sucuklu tarif yazıcam, isterseniz sucuğu tamamen hariç tutabilirsiniz..

Temsili fotoğraf
Malzemeler;

- 1 paket kalın çubuk makarna(fırın makarna)
- Beşemal sos
- isteğe bağlı miktarda sucuk
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşemal sos tarifi;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz

Öncelikle makarnayı haşlıyoruz. 6-7 dk haşlanırken, küçük bir tencerede beşemal sosu hazırlıyoruz. Önce tereyağını koyup eritiyoruz, sonra unu koyup, un hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz(sürekli karıştırmak gerek) Un hafif pembeleşince, sütü yavaşça koyup(dikkat sıçrayabilir), tuzunu da atıp kısık ateşte sürekli karıştırarak, bir iki fokurdayana kadar pişiriyoruz. Onu ocaktan alıp, makarnaları süzüyoruz. Eğer sucuk koyacaksak, küçük bir teflon tavada sucukları kendi yağında hafif pişiriyoruz. Her hangi bir fırın kabına önce makarnaları koyuyoruz, sonra sucukları ve beşamel sosu döküp karıştırıyoruz. Üzerine kaşar peynirlerini de döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzerinde ki kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun..


2 yorum:

  1. Canim ellerine saglik :) ben bunu yaparken iki tane de yufka kullaniyorum, makarnali borek gibi oluyor.. Tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  2. Yufkayı hiç duymamıştım canım, biraz daha kalorili versiyonu ama olsun arada bir yapılabilir her ikisi de :)

    YanıtlaSil