![]() |
Temsili fotoğraf |
Malzemeler;
- 1 paket kalın çubuk makarna(fırın makarna)
- Beşemal sos
- isteğe bağlı miktarda sucuk
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşemal sos tarifi;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
Öncelikle makarnayı haşlıyoruz. 6-7 dk haşlanırken, küçük bir tencerede beşemal sosu hazırlıyoruz. Önce tereyağını koyup eritiyoruz, sonra unu koyup, un hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz(sürekli karıştırmak gerek) Un hafif pembeleşince, sütü yavaşça koyup(dikkat sıçrayabilir), tuzunu da atıp kısık ateşte sürekli karıştırarak, bir iki fokurdayana kadar pişiriyoruz. Onu ocaktan alıp, makarnaları süzüyoruz. Eğer sucuk koyacaksak, küçük bir teflon tavada sucukları kendi yağında hafif pişiriyoruz. Her hangi bir fırın kabına önce makarnaları koyuyoruz, sonra sucukları ve beşamel sosu döküp karıştırıyoruz. Üzerine kaşar peynirlerini de döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzerinde ki kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..
Canim ellerine saglik :) ben bunu yaparken iki tane de yufka kullaniyorum, makarnali borek gibi oluyor.. Tavsiye ederim ;)
YanıtlaSilYufkayı hiç duymamıştım canım, biraz daha kalorili versiyonu ama olsun arada bir yapılabilir her ikisi de :)
YanıtlaSil